Hvilken datingside er den bedste for dig?

  • Alle overstående testvindere er fantastiske.
  • Alle har mange aktive medlemmer over 50 år.
  • Du vil sjældent opleve fakeprofiler.
  • Alle tilbyder fair kontraktforhold.
  • Du kan prøve dem alle uden at betale.

Dating plus 50

Dating over 50: Er ældre singler overhovedet med?

At lede efter en partner på internettet har i den grad ændret sig over tid. Dette især ses på 50+ generationen.

Generation 50+ i år 2000

I år 2020 var dating for 50+ en niche. Der var flest mennesker mellem 25 og 50 som brugte datingsider. Ældre turde knap nok at komme online, og mange var usikre på at varetage deres bank online – og de fandt det at finde en partner på internettet total skørt.

Silver Surfer i år 2024

Generationen 50+ nød deres ungdom i 70’erne, 80’erne og 90’erne. De voksede op med at tænke frit, elske frit, fri seksualitet og man kunne selv vælge ens profession. På en måde havde denne frihed ingen grænser. Alle kunne udleve deres egne drømme og vise hvem de inderst inde var indenfor beklædning, smag i musik, og hvordan de så på livet. I modsætning til deres forældre, ”Baby boomers” havde mulighed for at skave deres eget liv i forhold til deres drømme det meste af tiden.

Det er også en kendsgerning, at de fleste af nutidens personer over 50, kke har måttet lide nogen reelle udfordringer, som så har resulteret i, at de er meget mere aktive og sundere end generationen før dem. Dette er både en gave, men også en forpligtelse. De fleste kvinder og mænd over 50 forventer, at de selv og deres jævnaldrende forbliver effektive, aktive og frisk ind i alderdommen. For dem er det at blive ældre ikke en proces hvor de forfalder, men snarere en genopbygningsproces. Dem, der ikke passer på deres helbred, er ikke dem der er flest af, men nærmere er de marginaliserede.  De fleste mennesker over 50 føler sig 10 til 15 år yngre og ser også yngre ud, end de faktisk er.

Margareta Lund
Ekspert siden 2008
50 er det nye 30! Online dating er i dag helt normalt for singler over 50

Friheds elskende singler over 50

Friheden til at leve som man vil har ledt mange mennesker har ført til at folk ikke længere bliver i forhold eller ægteskaber som ikke gør dem lykkelige. Skilsmisser er blevet socialt acceptable og antallet af singler over 50 er steget. Mange af singlerne over 50 er af den overbevisning, og vedbliver derfor at være single.

Ældre singler søger den anden store kærlighed

Størstedelen af singler over 50 leder efter en partner efter at de i en periode har været alene. Fokus er ikke længere på ønsker om ægteskab, familieforøgelse og boligkøb som de unge i 20’erne og 30’erne drømme om. De fleste singler på 50+ har allerede prøvet det, og ønsker sig en livsledsager som de kan nyde livet med, og have det sjovt med. Dette tæller alle aspekter, herunder at rejse, fritidsaktiviteter, romantik, og seksualitet som alle er vigtige. Men hvordan finder du den ideelle partner for den anden halvdel af dit liv?

Hvis du er ældre end 70, vil du kunne møde mange interessante partnere på de gode datingsider listet længere oppe, men...

Folk over 70 er mindre tilbøjelige til at finde passende partnere på dating sider. Dette er specielt sandt for kvinder som leder en mand på samme alder.

Folk over 70 er mindre tilbøjelige til at finde passende partnere på dating sider. Dette er specielt sandt for kvinder som leder en mand på samme alder.

Mænd over 70 kan lide at kigge efter yngre kvinder – og der er mange at vælge fra...


Hvordan finder man den rigtige 50+ datingside?

Tilmeld dig 2-3 datingsider gratis, og se hvad der sker:

  • Hvilke singler fra dit område er aktive der?
  • Hvor mange er online lige nu?
  • Hvem sender dig beskeder?

Efter et par dage vil du vide hvilken datingside du føler dig bedst tilpas på.

Du kan finde den perfekte side helt gratis, og det tager kun et par minutter!


Margareta Lund
Margareta Lund
Margareta har holdt øje med Danmarks singleformidlinger siden 2008. I medierne anses hun for den førende ekspert inden for "50plus dating".