Tips til første date med en fra singleformidlingen

Du har endelig aftalt en rigtig date. Og hvad nu? Hvor skal I tage hen? Hvad skal du tage på? Og hvordan med sikkerheden? Det fortæller vi dig?

Vi kan godt forstå, hvis du er spændt. Du skal trods alt lære et nyt menneske nærmere at kende. Angsten for at mislykkes forårsager ofte den største spænding.

Som mangeårige testpersoner kan vi fortælle, at du skal gå mindst ti gear ned. Vi forklarer hvorfor ...

Derfor er det en dårlig idé at forstille sig

Ja, du har en date, og ja, vi tror dig, når du siger, at han er den sødeste fyr. Men hvorfor ændrer du dig pludselig? Løsningen er: Angsten for det ukendte får os til at gøre mærkelige ting. Pludselig vil vi være bedre, smukkere og klogere end før. Det sker kun, fordi vi ikke vil fremstå som tabere. Men mange glemmer:

Margareta Lund
Ekspert siden 2008
Din date er for det meste også spændt!

Forestil dig, at du møder op til daten i dit flotteste outfit for at konstatere, at din partner er en nitte. Det kan også være, at din partner kan lide din pyntede version, og at du ikke længere tør lægge dig denne rolle fra dig. Begge dele er dårlige! Vær derfor afslappet, og lad daten ske. Du skal dog være opmærksom på et par ting.

Du skal finde et sikkert sted

Endnu bedre et sikkert sted, der ikke kræver for store anstrengelser! I løbet af vores karriere har vi oplevet, at mange singler aftaler den første date inden for hjemmets fire vægge. Det kan fungere, men det kan også gå skævt. Du kan heller ikke vide, hvilke hensigter din date har. Tænk på, at dette sikkert ikke er din første og eneste date. Derfor skal du heller ikke gøre dig for store anstrengelser.

Gå en tur i byen, eller er der en livlig park rundt om hjørnet? Så kan I aftale at gå en tur. Hvis I kommer godt ud af det med hinanden, kan I udvide gåturen. Måske en hyggelig café rundt om hjørnet? Hvis daten er en fejltagelse, kan du hurtigt afslutte den.

Tag det tøj på, du har lyst til

Det er helt uforståeligt, at kvinder vil shoppe specielt til daten, fordi de ikke kan finde noget i klædeskabet. Selvfølgelig vil alle gerne vise sig fra deres bedste side, men det kan også overdrives. Tænk på din autenticitet. Den er meget mere afgørende! For at formulere det lidt hårdt:

„Den grå mus bliver ikke til pornoskuespiller med andet kluns. Men er det virkelig det, musen vil, eller vil hun kun behage?“

Hvis daten har de samme bekymringer og bare tager noget andet tøj på, kan dette ende i et dilemma. Så derfor: Klæd dig, som du vil. Hvad vil du tage på i hverdagen? Så gør du ikke noget forkert.

Hvis kommunikationen ikke fungerer, har det en årsag

Interessen er for lille! Man skal naturligvis tage hensyn til, at den ene eller anden i starten er en smule genert. Men når isen er brudt, burde der ikke stå problemer i vejen for en normal samtale. Du kan forberede et par spørgsmål og bruge dem, når de passer i situationen. Når I har fundet en fælles interesse, vil samtalen flyde normalt.

Hvis der hen mod slutningen af daten stadig ikke er nogen naturlig samtale mellem jer, kan du gå ud fra, at din date ikke er særlig interesseret i at vide mere om dig. Desværre er de fleste alt for høflige til at afslutte en date på grund af den manglende interesse.

Hvis du også synes, at stilheden er ubehagelig, kan du sige det til personen eller afslutte daten.


Margareta Lund
Margareta Lund
Margareta har holdt øje med Danmarks singleformidlinger siden 2008. I medierne anses hun for den førende ekspert inden for "Netdating".