Hvordan tager man kontakt på singleformidlinger?

De, der skriver mails til andre singler, bliver ofte frustreret, fordi de får så få svar. Det skyldes dels systemet, dels personen selv. Vi forklarer dig, hvordan du kan øge din svarkvote drastisk.

Du har tilmeldt dig, udfyldt din profil og er allerede på jagt efter interessante singler. Men du har endnu ikke fået nogen svar ...

Her kan vi hjælpe! Vi giver dig gerne et par råd, så de næste beskeder ikke ender i ingenting.

Personlig kontakt skaber fortrolighed

Hvis du har fundet en interessant profil, skal du forsøge at opbygge fortrolighed til den anden bruger. Det fungerer helt sikkert ikke med en klodset tilgang til sagerne, derimod skal du forsøge med følgende muligheder:

  • Vis, at du påskønner interessen fra de andre singler, og at du gerne vil vide mere om dem.
  • Præsenter dig, så de andre singler kan forestille sig, hvem du er.
  • Vær opmærksom på singlens skrivestil. Er den let? Så forsøg det samme!

Vær generelt opmærksom på stilen i profilen. Hvis den er kort og præcis, skal du også holde svarene korte. Hvis du har de samme hobbyer, værdier og indstillinger, er det en god idé at nævne dette. På den måde kan du skabe en form for fortrolighed.

Komplimenter giver beskeden et vist kick!

Men pas på! Hvis en kompliment er for blødsøden, kan det være ubehageligt. Vi har fundet ud af, at singlerne simpelthen sletter denne slags beskeder med det samme. Grund: Man får næsten kvalme af, at nogen har brug for at udtrykke sig sådan. Derfor fraråder vi dig at bruge følgende formulering:

Margareta Lund
Ekspert siden 2008
Du er den smukkeste kvinde, jeg nogensinde har set. Dine øjne skinner som diamanter. Dine forældre må være tyve, der har stjålet stjernerne fra himlen og sat dem i dine øjne ...

Det lyder afskyeligt, men sådan en besked har en af vores testpersoner fået for nylig. Så lyder dette bedre:

Margareta Lund
Ekspert siden 2008
Jeg synes, det er fedt, at vi har de samme interesser. Jeg har for øvrigt også en hund, som jeg går med hver dag i flere timer. Har du måske lyst til at gå en tur sammen med os?

Kritik og løgne er uønsket. Vær positiv!

Ja, du læste rigtigt. Du forestiller dig slet ikke, hvor ofte sådanne beskeder bliver sendt. Det er ikke underligt, at der er stor jammer. Vi spørger os selv om, hvorfor singler ter sig på den måde. For at skabe omtanke vedr. denne adfærd sammenligner vi her med dagligdags situationer. Forestil dig følgende. Du er ude at handle, og ved bageren vil du købe kager til et besøg senere på dagen. Hvis anstændighed er vigtig for dig, siger du ikke:

Margareta Lund
Ekspert siden 2008
Hør lige her din sæk, jeg har brug for tre kager, men vask lige hænderne først. Med sådan nogle pølser får man nok en eller anden sygdom. Og du har heller ikke hørt om botox, eller hva'? Se dig en gang i spejlet … JEG ville SKAMME mig!!!

Ofte glimrer anstændigheden ved online-dating ved sit fravær, og de singler, der brokker sig over alt til alle, føler sig i deres gode ret til at gøre det. Spørg dig selv, hvordan du selv vil behandles. Synes du, at sproget til ekspedienten hos bageren var korrekt? Hvis det ikke er tilfældet, så skal du agere anderledes!

Forsøg at styre samtalen ind i positive baner. Hvis du alligevel ikke synes om singlen, kan du sige farvel på en høflig måde.

Negativitet bringer dig ikke videre i livet. Hvis du vil klare dig succesrigt gennem dagligdagen, har du brug for en positiv indstilling. Dette gælder også for online-dating. Fokuser på, hvad du virkelig ønsker at finde, så kommer det automatisk til dig. Du skal desuden vise en smule respekt, og et par venlige ord skader ikke!


Margareta Lund
Margareta Lund
Margareta har holdt øje med Danmarks singleformidlinger siden 2008. I medierne anses hun for den førende ekspert inden for "Netdating".